12/7/17

Γύρω γύρω όλοι, του M. J. Arlidge


Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, όχι τόσο όσον αφορά την υπόθεση αλλά κυρίως όσον αφορά τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων και τον τρόπο γραφής.
Το αδιόρατο "κάτι" που με εκνεύριζε στην Έλεν Γκρέις στο πρώτο βιβλίο δεν υπάρχει τώρα, είναι πιο ανθρώπινη, έχει συναισθήματα και οι αντιδράσεις της είναι κατανοητές και σαφώς επεξηγημένες. Το ίδιο ισχύει για όλους όσους παρουσιάζονται στο βιβλίο (εκτός ίσως από την αρχηγό του Αστυνομικού Τμήματος που νομίζω ότι αντιδρά υπερβολικά- αλλά και πάλι γίνεται μια προσπάθεια επεξήγησης των αντιδράσεών της). Επίσης πλήρως αιτιολογημένος είναι και ο τρόπος με τον οποίο φτάνουν στο δολοφόνο, καθώς και το κίνητρο για τις δολοφονίες.
Δεν θέλω να πω πολλά για την υπόθεση επειδή στα αστυνομικά βιβλία καλό είναι να μην υπάρχουν πολλές πληροφορίες, όμως θα πω ότι και σε αυτό το βιβλίο καταπιάνεται με ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα βασίζοντας σε αυτό τα κίνητρα για τις δολοφονίες.
Επίσης θα πω ότι μου άρεσε που δίνει συνέχεια στις προσωπικές ιστορίες των συναδέλφων της Έλεν Γκρέις, άρχισα να τους συμπαθώ και να τους νοιάζομαι όλους (μη σου πω ότι έχω πιο πολύ περιέργεια για να δω τι θα γίνει στην προσωπική τους ζωή στα επόμενα βιβλία παρά για το έγκλημα που θα κλιθούν να λύσουν).

Βαθμολογία: 8/10

(Το πρώτο βιβλίο με την Έλεν Γκρέις: https://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/06/mj-arlidge.html )

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι βρίσκεται το πτώμα ενός άντρα.
Κάποιος του έχει ξεριζώσει την καρδιά και την έχει στείλει πακέτο στη γυναίκα και στα παιδιά του.
Ο άντρας αυτός είναι το πρώτο θύμα και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Τι δουλειά, όμως, είχε ένας ευτυχισμένος παντρεμένος άντρας να βρίσκεται νυχτιάτικα τόσο μακριά από το σπίτι του;
Οι εφημερίδες αποκαλούν τον δολοφόνο Τζακ Αντεροβγάλτη στο αντίστροφο: ένας καθ’ έξη δολοφόνος που τιμωρεί οικογενειάρχες, οι οποίοι κάνουν κρυφή διπλή ζωή.
Η Έλεν διαισθάνεται τη λυσσαλέα οργή που κρύβεται πίσω από αυτούς τους φόνους. Αυτό, όμως, που ίσως δεν μπορεί να μαντέψει είναι πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο δολοφόνος - ή τι την περιμένει στο τέλος αυτής της καταδίωξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου