25/5/17

Endgame- Το κλειδί του ουρανού, των Φρέι και Τσόνσον- Σέλτον


Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Μάλλον με απογοήτευσε. 
Οι παίχτες που έχουν μείνει συνεχίζουν να "παίζουν" , δημιουργούνται καινούριες συμμαχίες και φυσικά πεθαίνουν μερικοί ακόμη μέχρι να βρεθεί και το δεύτερο κλειδί και να τελειώσει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας. 
Λοιπόν. Βαρέθηκα να διαβάζω για τις υπερφυσικές ικανότητες των παιχτών. Έλεος δηλαδή, δώδεκα ανήλικοι ήταν, όσο και να έχουν εκπαιδευτεί μου είναι αδύνατον να δεχτώ ότι ελέγχουν τον πόνο, γνωρίζουν τα πάντα (από τις αρχαίες θρησκείες μέχρι αποκωδικοποίηση και φυσικά όλες τις πολεμικές τέχνες) και εκτός από όλα αυτά είναι πνευματικά ώριμοι και έχουν και ηγετικές ικανότητες.
Επίσης βαρέθηκα με τις αναλυτικές περιγραφές. Δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να είναι τόσο λεπτομερειακές οι περιγραφές ολων (μα όλων, ανεξαιρέτως) των μαχών, με κούρασε πολύ και από κάποιο σημείο και μετά απλά τα διάβαζα χωρίς να προσπαθώ να αναπαραστήσω την εικόνα στο μυαλό μου. Και δεν ήταν μόνο στις μάχες οι λεπτομερείς περιγραφές: δεν μου χρειαζότανε να ξέρω ότι "ακολούθησε το αυτοκίνητο πηγαίνοντας ανατολικά, μετά βόρεια, μετά ανατολικά, βόρεια και πάλι ανατολικά " . 
Κατά τα άλλα καλό ήταν ...... Ασχολείται περισσότερο και με τους υπόλοιπους παίχτες που τους είχε περάσει λίγο γρήγορα στο πρώτο βιβλίο και η περιγραφή του χαρακτήρα του καθενός είναι σαφής, οπότε τώρα πια καταφέρνω να ξεχωρίσω τους παίχτες και δεν τους μπερδεύω πια μεταξύ τους. 
Αυτά, πάω να διαβάσω το τελευταίο μέρος τώρα.

Βαθμολογία: 4/10

Το πρώτο βιβλίο: http://kiallovivlio.blogspot.gr/2016/12/endgame.html

Το οπισθόφυλλο: 
Το να κινείσαι, να μάχεσαι και να Παίζεις βοηθάει σε ένα πράγμα τουλάχιστον.
Στο να ξεχνάς.
Το Endgame είναι εδώ.
Ο κόσμος αρχίζει να καταρρέει, να τρελαίνεται. Όμως οι Παίκτες συνεχίζουν να Παίζουν. Το Κλειδί της Γης βρέθηκε. Απομένουν δύο κλειδιά και εννέα Παίκτες.
Κουίνς, Νέα Υόρκη
Η Άσλινγκ Κοπ επιδιώκει το ακατόρθωτο: να σταματήσει το Endgame. Αλλά προτού προλάβει να γυρίσει σπίτι για να ανασυγκροτηθεί, την προσεγγίζουν πράκτορες της CIA, που γνωρίζουν τα πάντα για το Endgame, και της προσφέρουν τη βοήθειά τους είτε για να σταματήσουν το παιχνίδι είτε για να αναδειχθεί νικήτρια.
Βασίλειο του Αξούμ, Αιθιοπία
Ο Χιλάλ ιμπν Ίζα αλ-Σαλτ, αν και παραμορφωμένος, είναι ζωντανός. Και ξέρει κάτι που οι υπόλοιποι Παίκτες αγνοούν: ότι τα kepler παρενέβησαν, αν και θα έπρεπε να είναι αμέτοχα. Όμως, οι Αξουμίτες έχουν ένα μοναδικό μυστικό που μπορεί να τους βοηθήσει να λυτρώσουν την ανθρωπότητα – και ίσως να νικήσουν τα όντα πίσω από το Endgame.
Λονδίνο, Αγγλία
Η Σάρα Άλοπεϊ βρήκε το πρώτο κλειδί. Είναι μαζί με τον Ιάγκο – και προπορεύονται. Η Σάρα, όμως, αδυνατεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για τον θάνατο του Κρίστοφερ και την πυροδότηση του Γεγονότος. Το μόνο που μπορεί να κάνει για να κρατήσει τους δαίμονες μακριά είναι να Παίξει, να Παίξει για να νικήσει.
Το Κλειδί του Ουρανού –όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν είναι– είναι το επόμενο. Και οι εννέα Παίκτες δε θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα για να το αποκτήσουν.
Το Endgame είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου