26/4/17

Ψίθυροι από το παρελθόν, της κ. Lauren Willig


Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια να μας μεταφέρει στον τρόπο ζωής των βρετανών αριστοκρατών του προηγούμενου αιώνα, αλλά δεν με κάλυψε * . Όσον αφορά την μυθοπλασία ήταν εντάξει και στις δύο ιστορίες (παρελθόντος, παρόντος και στο δέσιμό τους), αλλά δεν υπήρχαν οι περιγραφές που θα με βοηθούσαν να κάνω εικόνα με το μυαλό μου τον χώρο στον οποίο διαδραματίζονταν τα εκάστοτε γεγονότα. Ούτε για τους πύργους έκανα εικόνα ούτε για τις εκτάσεις στην Κένυα. 
Υπήρχαν υπερβολικά πολλοί διάλογοι, με αποτέλεσμα να μου θυμίζουν κάτι από σαπουνόπερα σε κάποια σημεία τους. Και νομίζω ότι πήγε κάποιες στιγμές..... να δώσει ανάλαφρο τόνο; να κάνει χιόυμορ; δεν πολυκατάλαβα, αλλά ό,τι και να ήθελε να πετύχει εμένα δεν μου άρεσε. Στην αρχή σκέφτηκα ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μετάφραση, αλλά επειδή γνωρίζω τον μεταφραστή (από το όνομα, όχι προσωπικά, απλά βλέπω ότι έχει μεταφράσει πολλά βιβλία που μου άρεσαν) αναγκαστικά θα θεωρήσω ότι δεν μου ταιριάζει ο τρόπος γραφής της συγγραφέως. 

* (Δεν έχει καμία σχέση με το Downton Abbey όπως ήλπιζα...)


Βαθμολογία: 4/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Δικηγόρος σε μια μεγάλη νομική εταιρεία του Μανχάταν, όπου προορίζεται για συνεταίρος, η Κλεμεντάιν Έβανς έχει πετύχει σχεδόν όλους τους στόχους που είχε θέσει. Ξαφνικά διαπιστώνει πως αυτό δεν της φτάνει. Οι ατελείωτες ώρες που περνάει στη δουλειά διαλύουν τον αρραβώνα της και τώρα, μόνη στα τριάντα τέσσερά της, βλέπει να γκρεμίζονται τα πάντα.
Όταν μαζεύεται όλη η οικογένειά της για να γιορτάσει τα γενέθλια της γιαγιάς, που κλείνει τα ενενήντα εννιά, ένας συγγενής αφήνει υπαινιγμούς για κάποιο οικογενειακό μυστικό. Αυτό θα γίνει κι η αφορμή για την Κλέμι να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν που μπορεί και να της αλλάξει τη ζωή.
Από τον κλειστό κύκλο της βρετανικής υψηλής κοινωνίας στους ουρανοξύστες του Μανχάταν κι από κει στους κόκκινους λόφους της Κένιας, βλέπουμε να ξετυλίγεται το μυστικό μιας γυναίκας και μιας οικογένειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου